Sprekers

Cato Leonard

Keynote Vreemdgaan in cultuur en erfgoed

De culturele en erfgoedsector staat vandaag voor uitdagingen die ze niet meer alleen kunnen realiseren. Aan de orde zijn bijvoorbeeld bescherming, financiering, presentatie, aantrekken van bezoekers,… Daarom is het belangrijk om verbindingen aan te gaan met andere stakeholders en burgers om de vernieuwde doelstellingen te kunnen realiseren. Je moet als het ware vreemdgaan en nagaan waar er gemeenschappelijke belangen zijn tussen verschillende actoren in de samenleving.

Tijdens deze keynote geeft Cato Leonard aan de hand van talrijke voorbeelden een inzicht in de unieke methodologie die zorgt dat er door een bottom-upaanpak een draagvlak is bij alle stakeholders voor verandering, maar ook de zin om die verandering effectief mee uit te voeren. Nadien volgt er een workshop waarin de deelnemers aan de hand van concrete voorbeelden zelf aan de slag kunnen gaan.

Glassroots begeleidt bedrijven, overheden, steden en non-profitorganisaties in het realiseren van hun doelstellingen en verandertrajecten. Cato Leonard is één van de oprichters van Glassroots, auteur en keynotespreker over change en innovatie door stakeholder engagement. Als specialist in innovatieve democratische systemen heeft ze hands-on ervaring in het verbinden van burgers met het beleid door middel van participatieve democratische processen.